Kapitujt

1 i Kronikave: 1. Prejardhja e tri grupeve tė mėdha

1

1 Adami, Seti, Enosi, 2 Kainani, Malaleeli, Jaredi, 3 Henoku, Matusala, Lameku, 4 Noehi, Semi, Kami e Jafeti.

Jafetėt

5 Bijtė e Jafetit: Gomeri, Magogu, Madaji, Javani, Tubali, Mosoku, Tirasi. 6 Kurse bijtė e Gomerit: Askenezi, Rifati e Togorma. 7 Bijtė e Javanit: Elisa, Tarsisi, Ketimi e Rodanimi.

Kamajt

8 Bijtė e Kamit: Kusi, Mesraimi, Futi e Kanaani. 9 Kurse bijtė e Kusit: Saba, Hevila, Sabata, Regma e Sabataka. Kurse bijtė e Regmės: Saba e Dadani. 10 Kusit i lindi Nemrodi i cili i pari filloi ta ushtrojė pushtetin nė tokė.

11 Kurse prej Mesraimit rrjedhin Ludėt, Anamėt, Laabėt, Neftujt, 12 Fetrusėt edhe Kaslujt. Prej kėtyre rrjedhin Filistinėt dhe Kaftorėt. 13 Kanaanit i lindi Sidoni, djali i parė, Heti, 14 Jebuseu, Amorreu dhe Gergezeu, 15 Heveu, Araceu, Sineu, 16 Aradiu, Samareu dhe Emateu.

Semitėt

17 Bijtė e Semit: Elami, Asuri, Arfaksadi, Ludi dhe Arami. Bijtė e Aramit: Usi, Huli, Geteri dhe Mesi.

18 Arfaksadit i lindi Saleu, tė cilit i lindi Heberi. 19 Heberit i lindėn dy djem: njėri e kishte emrin Faleg, sepse nė kohėn e tij u nda toka, kurse emri i vėllait tė tij ishte Jektan.

20 Jektanit i lindėn Elmodadi, SAlefi, Asarmoti, Jareu, 21 Adurami, Uzali, Dekla, 22 Ebali, Abimaeli edhe Saba, 23 Ofiri, Hevila, Jobabi. Tė gjithė kėta janė bijtė e Jektanit.

Prej Semit e deri te Abrahami

24 Semi, Arfaksadi, Saleu, 25 Heberi, Falegu Reu, 26 Sarugu, Nahori, Tareu, 27 Abrami: ky ėshtė Abrahami.

28 Bijtė e Abrahamit: Izaku e Ismaeli.

29 Dhe ja, pasardhėsit e tyre:

Ismaelajt

I parėlinduri i Ismaelit Nabajoti, pastaj Cedari, Adbeeli, Mabsami, 30 Masma, Duma, Masa, Hadadi, Tema, 31 Jeturi, Nafisi, Cedma. Kėta janė bijtė e Ismaelit.

32 Kurse bijtė e Ceturės, shemrės sė Abrahamit: ajo i lindi: Zamranin, Jeksanin, Madanin, Madianin, Jesbokun, Suehun. Kurse bijtė e Jeksanit: Saba e Dadani. Bijtė e Dadanit: Asurajt, Latusajt e Loomajt. 33 Bijtė e Madianit: Efa, Oferi, Henoku, Abida e Eldaaja. Tė gjithė kėta bijtė e Ceturės.

Izaku dhe Ezau

34 Abrahamit i lindi Izaku. Bijtė e Izakut Ezau e Izraeli.

35 Bijtė e Ezaut: Elifazi, Rahueli, Jehusi, Jalami, Koreu. 36 Bijtė e Elifazit: Temani, Omari, Sefoja, Gatami, Cenezi, Tamna, Amaleku. 37 Bijtė e Rahuelit: Nahati, Zara, Sama e Meza.

Seiri

38 Bijtė e Seirit: Lotani, Sobali, Sebeoni, Ana, Disoni, Eseri, Disani. 39 Bijtė e Lotanit: Horiu, Hemani. Kurse motra e Lotanit ishte Tamna. 40 Bijtė e Sobalit: Alvani, Manahati, Ebali, Sefoja e Onami. Bijtė e Sebeonit: Aja e Ana. 41 Bijtė e Anės: Disoni. Bijtė e Disonit: Hemdani, Esebani, Jetrani e Karani.

42 Bijtė e Eserit: Balaani, Zavani dhe Jakani. Bijtė e Disanit: Usi e Arani.

Mbretėrit e Edomit

43 Kėta janė mbretėrit qė sunduan nė tokėn e Edomit para se bijtė e Izraelit tė kishin mbret: Baleu, biri i Beorit; qyteti i tij quhej Denab. 44 Vdiq Baleu e nė vend tė tij mbretėroi Jobabi, biri i Zareut prej Bosrės. 45 Pasi vdiq edhe Jobabi, nė vend tė tij mbretėroi Husami, prej tokės sė Temanėve. 46 Kur vdiq edhe Husami e nė vend tė tij mbretėroi Adadi, biri i Badadit, i cili e mundi Madianin nė tokėn e Moabit. Qyteti i tij quhej Avit. 47 Kur vdiq edhe Adadi, nė vend tė tij mbretėroi Semla prej Masrekės. 48 Kur vdiq edhe Semla e nė vend tė tij mbretėroi Sauli prej Rohobotit qė ėshtė pėrbri Lumit. 49 Si vdiq edhe Sauli, nė vend tė tij mbretėroi Baalanani, biri i Akoborit. 50 Kur vdiq edhe ky, nė vend tė tij mbretėroi Adadi. Qyteti i tij quhej Fau. Gruaja e tij quhej Meetabelė. Ishte bija e Matredit nga Mezaabi.

Princat e Edomit

51 Pas vdekjes sė Adadit, filluan tė sundojnė princat nė vend tė mbretėrve nė Edom: princi Tamnė, princi Alvė, princi Jetet, 52 princi Oolibamė, princi Elė, princi Finon, 53 princi Cenez, princi Teman, princi Mabsar, 54 princi Magdiel, princi Iram. Kėta ishin princat e Edomit.

Kapitujt

Kapitujt

Bibla Online > Besėlidhja e Vjetėr > 1 i Kronikave > Prejardhja e tri grupeve tė mėdha